ELOKUVAVUOKRAUS MAKUUNISSA

Aiheet:

Asiakkuus ja vuokrauslupa -lomake
Yhteystietojen muuttaminen
Elokuvien luokittelu ja ikärajat
Vuokrahinnat
Asiakaskortin katoaminen
Vuokraaminen ja palautus
Myöhästyminen ja viivästyskorvaus
Vialliset elokuvat
Ongelmat DVD-levyjen katsomisessa
Lahjakortit
Oheistuotteet
Asiakaspalaute
Yleiset vuokrausehdot

 

ASIAKKUUS JA VUOKRAUSLUPA -LOMAKE

Alaikäinen, alle 15-vuotiaat

Kaikki alle 15-vuotiaat (2.11.2009 alkaen) tarvitsevat huoltajan suostumuksen ensimmäisellä vuokrauskerralla. Kirjallinen suostumus annetaan vuokrauslupalomakkeella, joita saa lähimmästä Makuuni-liikkeestä tai voi täyttää ja tulostaa sen TÄSTÄ. Huoltaja vastaa henkilökohtaisesti alaikäisen vuokraamista aineistoista yleisten sopimusehtojen mukaisesti. Jos huoltaja ei ole alaikäisen mukana liikkeessä tuomassa vuokrauslupalomaketta, varmistetaan tiedot tarvittaessa huoltajalta puhelimitse. Tieto vuokrausluvasta tallentuu valtakunnalliseen asiakasrekisteriimme eikä lomaketta tarvitse täyttää kuin kerran.

Alaikäinen, yli 15-vuotiaat

Yli 15-vuotias voi vuokrata elokuvia omalla henkilöllisyystodistuksella, kuten KELA- tai mopokortilla. Jos henkilöllisyystodistusta ei ole mukana ensimmäisellä vuokrauskerralla, tulee myös yli 15-vuotiaan, mutta alle 18-vuotiaan täyttää vuokrauslupalomake. Saat lomakkeen lähimmästä Makuuni-liikkeestä tai voi täyttää ja tulostaa sen TÄSTÄ.

Kaikilla alaikäisillä (alle 18-vuotiaat) vuokraajilla on mahdollisuus saada itselleen Juniori-kortin, jolla saa alennuksia elokuvavuokrausista ja voi kerätä leimoja. Lue lisää TÄSTÄ.

Täysi-ikäiset asiakkaat voivat vuokrata elokuvia voimassa olevalla kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (ajokortti, passi, poliisin myöntämä kuvallinen henkilöllisyystodistus tai kuvallinen KELA-kortti).

Elokuvavuokraus on aina henkilökohtainen tapahtuma, joten toisen henkilön asiakaskortilla tai –tiedoilla ei voi vuokrata elokuvia.

  

YHTEYSTIETOJEN MUUTTAMINEN

Osoitteen-, puhelinnumeron- ja nimenmuutoksesta ilmoittaminen on asiakkaan vastuulla. Muutoksesta voit ilmoittaa sinua lähinnä olevaan Makuuniin joko puhelimitse tai käymällä liikkeessä paikan päällä. Emme hyväksy asiakkaan osoitetiedoiksi Poste Restante -osoitteita. Tieto päivittyy valtakunnalliseen asiakasrekisteriimme samanaikaisesti. Liikkeiden yhteystiedot löydät TÄSTÄ.

 

ELOKUVIEN LUOKITTELU JA IKÄRAJAT

Elokuvat on jaoteltu kolmeen ryhmään: uutuus-, muut elokuvat sekä sarjat/boxit. Elokuvan vuokrahinnan näet elokuvakotelossa olevasta tarrasta, joka yleensä sijaitsee joko kotelon kannessa tai kyljessä.

Elokuvien ikärajat ja niiden merkintätapa uudistuivat 1.1.2012, kun uusi kuvaohjelmalaki astui voimaan.

 

 

1.1.2012 alkaen elokuvat saavat ikärajan lisäksi sisältömerkinnän, joka kertoo minkä tyyppisten lapsille haitallisten sisältöjen vuoksi elokuvalle on määritelty ikäraja.

Lapsille haitallista sisältöä ovat väkivaltainen, seksuaalinen ja ahdistusta aiheuttava sisältö tai muu näihin rinnastettava sisältö.

 

 

Luokittelun tarkat perusteet voi tarkistaa osoitteessa www.ikärajat.fi

Makuunin myyjät on velvoitettuja noudattamaan vuokrauksessa uutta kuvaohjelmalakia. Huoltajan antama lupa ei oikeuta vuokraamaan elokuvaa, joka on kielletty vuokraajalta. 

 

VUOKRAHINNAT

Ensi-illat 4,50 €/2vrk
Muut 2,50 €/2vrk
Sarjat / boxit 6,00 €/viikko

HUOM! Makuuni-kortilla ja Juniorikortilla saa alennusta kaikista leffoista. Lue lisää TÄSTÄ.

 


ASIAKASKORTIN KATOAMINEN

Mikäli asiakaskorttisi katoaa tai varastetaan, ilmoita siitä välittömästi lähimpään Makuunin liikkeeseen, josta kortti kuoletetaan. Liikkeiden yhteystiedot löydät TÄSTÄ.

Kortin katoamisesta ilmoittaminen on AINA ASIAKKAAN OMALLA VASTUULLA. Kortin kuolettamisella estetään mahdolliset väärinkäytökset. Löytämäsi kadonneen asiakaskortin voit palauttaa Sinua lähinnä olevaan Makuunin liikkeeseen.

 

VUOKRAAMINEN & PALAUTUS

Etsi ensin elokuvavalikoimasta kiinnostava elokuva/elokuvat. Pidä myös mukana kuvallista henkilöllisyystodistusta. Vuokraustilanteessa asiakas on velvollinen todistamaan henkilöllisyytensä kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

Elokuva tulee palauttaa aina siihen liikkeeseen, josta se on vuokrattu. Asiakkaalle jäävässä kuitissa näkyy elokuvan palautuspäivä ja elokuvat tulee palauttaa aina klo 19.00 mennessä. Klo 19.00 jälkeen palautetuista elokuvista peritään myöhästymismaksua, vaikka liike olisi vielä auki. Osassa liikkeitä on erillinen palautusluukku, jonne elokuvat voi palauttaa liikkeen ollessa suljettuna.

Jatkovuokrauksesta tulee sopia liikkeen kanssa ennen alkuperäisen vuokra-ajan päättymistä.

 

 

MYÖHÄSTYMINEN JA VIIVÄSTYSKORVAUS

Elokuvat tulee palauttaa vuokraustositteessa mainittuna palautuspäivänä aina klo 19:00 mennessä siihen liikkeeseen, josta elokuvat on vuokrattu. Tämän jälkeen palautetuista elokuvista on liikkeellä oikeus periä viivästykorvausta seuraavasti:

MYÖHÄSTYMISMAKSUT

Vuokrahinta / 2 vrk Myöhästymismaksu / vrk
   
4,50 € 2,50 €
2,50 € 1,25 €

KLO 19.00 JÄLKEEN PALAUTETUT LEFFAT

Vuokrahinta Myöhästymismaksu
4,50 € 1,00 €
2,50 € 1,00 €

SARJAT YMS.

Vuokrahinta Myöhästymismaksu
6,00 € / 1 vko 1,00 € / vrk

 

MYÖHÄSTYMISMAKSUT TARJOUSTEN YHTEYDESSÄ

Myöhästymismaksu normaalin vuokrahinnan mukaan, vaikka vuokratessa käytetty:

Mikäli asiakas ei maksa viivästyskorvausta ja/tai vahingonkorvausta palauttaessaan elokuvaa tai kohtuullisen ajan kuluessa, siirretään saatavan perintä Trust Kapitalille. Viivästyskorvaukselle (ja vahingonkorvaukselle) tuhoutuneesta omaisuudesta peritään vuotuista korkoa korkolain mukaisella viivästyskorolla lisättynä (viitekorko + 7 %) sovitusta palautuspäivästä lähtien.” (Makuuni Oy:n yleiset vuokrausehdot 2.11.2009 alkaen)

Mikäli palautat elokuvan myöhässä, kannattaa asiasta kertoa heti myyjälle, jolloin viivästymiskorvauksesta voidaan sopia palautuksen yhteydessä. Viivästymismaksuja ei voi suorittaa clubileimoilla/pisteillä eikä lahjakortilla/etuseteleillä. Käytännöstä voit lukea tarkemmin Yleisistä vuokrausehdoista.

 

VIALLISET ELOKUVAT

Mikäli huomaat vuokraamassasi elokuvassa teknisen vian (huono äänen ja/tai kuvan laatu, särinää tms.) ilmoita asiasta myyjälle heti palauttaessasi elokuvan. Liikkeissä on laitteet, joilla myyjä tarkistaa DVD –levyssä olevan vian ja näin saamme vialliset kopiot pois kierrosta. Tällä hetkellä liikkeissä ei ole mahdollista tarkastaa Blu-Ray –elokuvia heti paikan päällä. Mikäli elokuvassa havaitaan tekninen vika, sovitaan hyvityksestä paikan päällä. Tilalle annetaan uusi kopio samasta elokuvasta.

 

ONGELMAT DVD-LEVYJEN KATSOMISESSA

Kaikki DVD -elokuvat eivät toimi pelikonsoleilla tai tietokoneella. Liikkeissä pyritään ilmoittamaan niistä tiedossa olevista elokuvista, jotka eivät näy esim. Playstation tai Xbox –pelikonsoleilla. Takaamme elokuvan näkyvyyden vain DVD tai Blu-Ray-soittimella katsottuna.

 

LAHJAKORTIT

Voit ostaa lahjakortteja, jotka käyvät kaikkiin ostoksiisi

* Makuunin liikkeistä (alk. 5€/kpl, voimassaoloaika setelissä)

TAI

* suoraan netistä TÄSTÄ (alk. 5€/kpl, voimassaoloaika setelissä). Lahjakortti toimitetaan postitse sinulle tai suoraan haluamallesi vastaanottajalle ja voit maksaa ostoksesi kätevästi suoraan verkkopankissa.

Lue lisää lahjakorteista TÄSTÄ.

 

OHEISTUOTTEET

Elokuvahetken voit täydentää Makuunista saatavilla leffaherkuilla. Tarjolla on laaja valikoima herkullisia irtokarkkeja kaikki samaan hintaan 1,29€/100g.

Lisäksi tarjolla on erilaisia snacksejä ja janon sammuttavia virvoitusjuomia. Makuuneista löydät myös ihanat leffoistakin tutut Ben & Jerry’s –jäätelöt.

Tutustu Makuunin oheistuotteisiin TÄSTÄ.

 

ASIAKASPALAUTE

Kerro meille mielipiteesi Makuunista. Miten olemme onnistuneet palvelemaan Sinua? Miten voimme palvella Sinua paremmin? Voit antaa palautetta suullisesti myyjälle tai jättää kirjallisen palautteen liikkeen asiakaspalautelaatikkoon. Voit myös lähettää sähköpostia liikkeen vastuumyyjälle. Liikkeiden ja vastuumyyjien yhteystiedot löydät TÄSTÄ.

Voit antaa palautetta myös internet-sivuillamme. Jos haluat, että sinuun otetaan yhteyttä, jätäthän palautteen antamisen yhteydessä voimassa olevan sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi. Jokainen palaute käsitellään ja saadun palautteen avulla kehitämme toimintojamme. Kiitos palautteestasi jo etukäteen!

 

YLEISET VUOKRAUSEHDOT

Makuuni Oy on ottanut käyttöön 2.11.2009 alkaen kaikissa liikkeissä uudet yleiset vuokrausehdot, jotka korvaavat aiemmat vuokrausehdot. Yleiset vuokrausehdot löydät TÄSTÄ.